Ton Pape  (1916-2003)

Geboren in Rijswijk.

Opleiding
Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag

Zijn oeuvre is zeer divers en niet onder een noemer te brengen. Ton Pape schildert figuratieve én abstracte voorstellingen, hij tekent en aquarelleert, maar hij heeft tevens boeken geïllustreerd, stoffen ontworpen en daarnaast ook nog gecomponeerd.
+ + lees meer...

Het figuratieve werk van Ton Pape bestaat grotendeels uit landschappen, stadsgezichten en (zelf)portretten. In zijn landschappen -veelal gefantaseerde duingezichten en bosranden- zoekt hij de leegte. In zijn portretten beperkt hij zich tot het essentiële. Details ontbreken in het werk van Ton Pape, hij ´componeert´ zijn voorstellingen met behulp van kleurvlakken.

Ook in zijn abstracte werken zijn de kleurvlakken terug te vinden. Sommige van deze werken zijn symmetrisch van opzet, andere ogenschijnlijk willekeurig van vorm, als vlammen of willekeurig groeiende planten. Wat al deze werken met elkaar gemeen hebben is het herkenbare kleurgebruik van Ton Pape: het koele blauw en groen of het gloeiende rood en oranje.

Een aanzienlijk deel van zijn oeuvre bestaat uit tekeningen en aquarellen. Ook hier overheerst het (gefantaseerde) landschap, dat wordt gekenmerkt door enkele hoog oprijzende bomen aan een glooiende bosrand of in de duinen.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Kunsthandel Kunst + Interieur, Den Haag


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius