Umberto Mariani  (1936)

Geboren in Milaan. Woont en werkt in Milaan.
+ + lees meer...

Tijdens een van zijn reizen ontmoette hij het volk Touaregh en zag de architectuur van hun moskeeën. Deze reis heeft zijn werken van de laatste jaren sterk beinvloed. In 1999 begon hij met een serie werken “Taghelmoust” (de sluier), geďnspireerd door de blauw gesluierde woestijnmannen. Mariani voert zijn werken, zijn sluiers, uit in lood. Deze blauwe looddraperingen, zoals de plooien in het gewaad van de blauwe mannen, doen ook denken aan de woestijnduinen onder een paars-blauwe nacht. Mariani’s werken zijn tevens vol symbolen en tekens. Hij is internationaal bekend en zijn werk is in vele collecties en musea aanwezig. Zijn Hommage aan Mondriaan is een woestijnkruk.
Hij gaat door met zijn geplooide loodwerken. Er zijn nu werken te zien ofwel wit of geheel zwart. Deze zomer had hij een grote expositie in Palazzo Medici in Florence. Er is een prachtig boekwerk over deze expositie in de galerie te koop.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Artiscope, Brussel


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius