Jean-Baptiste Vanmour  (1671-1737)

Deze Franse schilder, afkomstig uit Valenciennes, ging in 1699 met de Franse ambassadeur De Ferriol mee naar Istanbul. De Ferriol gaf Vanmour opdracht 100 schilderijen van de plaatselijke bevolking te maken, een serie die in prent werd uitgegeven en veel invloed zou hebben op het beeld dat men in het Westen van de bewoners van het Ottomaanse Rijk had. Ook legde Vanmour het aanbieden van de geloofsbrieven van de Franse ambassadeur aan sultan Ahmed III vast. Deze audiŽntietaferelen werden Vanmour's specialisme; collega-ambassadeurs bestelden soortgelijke schilderijen die dit belangrijke moment in hun diplomatieke leven vastlegden.
+ + lees meer...

Zijn schilderijen van het rijke hofleven, kleurrijke ceremonies en officiŽle recepties laten niet alleen de prachtige Oosterse kostuums zien, maar geven bovendien een indruk van de tradities en gebruiken van het Ottomaanse leven.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius