Bert Aalbers  (1953)  

Woont en werkt in Nijmegen.

Bert Aalbers, tussen meubel en kunst.

“Als meubelmaker voel ik mij de laatste jaren meer en meer thuis in het overgangsgebied van meubelvormgeving naar beeldende kunst. De ‘tafel’ biedt mij daarbij onbeperkte mogelijkheden om een abstract idee een tastbare vorm te geven. “

“Het enige motief om tot uitvoering van een ingeving over te gaan, is de uitdagende spanning van het wordingsproces: van vaag idee naar concreet object. Een boomgezwel; een oude achtertang; spelen met taal en hout, het rivierenlandschap…… alles kan tot een beeldtafeltje leiden.”
+ + lees meer...

“Ik werk in massief hout; dat is het materiaal dat mij aanspreekt. Ik wil een pleidooi houden voor kleinschalige toepassingen van het prachtige hout uit eigen regio: eiken, beuken en kersen, maar ook moerbei, ginkgo, paulownia, hemelboom en fluweelboom….. Het is boeiend om te zoeken naar de houtsoort die het best bij een bepaald idee past, elk hout heeft immers zijn eigen karakter en uitstraling.”
Bert Aalbers woont en werkt in Nijmegen.

Tentoonstellingen

2012
Museum Kasteel Wijchen

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius