Carol Rama  (1918)

Geboren in Turijn.
+ + lees meer...

Carol Rama is een 'self-made' kunstenaar die 'schildert om te helen en haar vrees en angst' uit te drukken. De innovatieve, provocatieve werken die zij sinds het midden van de jaren 30 maakt, waren in de jaren 40 en 50, door het onverbloemd afbeelden van lichaamsdelen en voorwerpen met een sexuele symboliek zoals schoenen, prothesen en dieren, taboe doorbrekend. In de jaren '50 heeft zij abstract werk gemaakt met lichaam-specifieke materialen door het toevoegen van dierlijke klauwen, bont, poppenogen of uiterst kleine rubberbuizen. Sinds de jaren 80 heeft Rama haar vroegere thema, erotiek, opgepakt. De werken met fragmenten van het menselijk lichaam en onderwerpen van het dagelijks leven tonen - zoals eigenlijk haar hele oeuvre - naast een sensueel ook een ironische karakter.
Eenmalig, in 1998 heeft Rama haar werk in Nederland getoont (Museum Stedelijk in Amsterdam). In de zomer van 2003 werd Carol Rama de Gouden Leeuw van de Biennale in Venetië toegekend.
Rama heeft een invloedrijke carrière die meer dan zeven decennia overspant.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Anne de Villepoix, Paris


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius