Romee Kanis  (1953)  

Geboren in Jutphaas. Momenteel woont zij in Sint Maartensbrug in de gemeente Zijpe in een stolpboerderij, waar ook haar beeldentuin is, haar atelier en ook werkt zij in haar werkplaats in Schermerhorn.
+ + lees meer...

Op haar achttiende begon Romee in Spanje en Frankrijk met het tekenen van portretten. Op de Place du Tertre in Parijs en door het werken in de grote steden in Europa kreeg zij een goede kijk op de mensen in haar omgeving. De telkens wisselende omstandigheden waarmee zij te maken kreeg en het steeds veranderende licht en de omgeving leidden ertoe dat ze haar techniek steeds aanpaste en verbeterde. Door de jaren heen heeft ze ook kennis gemaakt met vele schilder en druktechnieken tot dat eind jaren tachtig Romee kennis maakte met het beeldhouwen. Daar bleek haar grote passie te liggen. Vanaf die tijd werkte zij, onder begeleiding van diverse kunstenaars van naam, gestaag door aan wat voor haar de ultieme vorm van beeldende expressie is.

Als het de mensen raakt is zij pas tevreden. In haar portretten vangt zij altijd iets van het persoonlijke karakter. Een perfecte balans is haar uitgangspunt. Dit is wat haar werk diepgang geeft en wat maakt dat steeds meer mensen hun weg naar haar atelier weten te vinden.
Romee vervaardigt ook beelden voor mensen die een dierbare verloren hebben. Een tastbare herinnering aan een persoon is waar de nabestaanden op zoek zijn. De uitvoering op een graf of een beeld vervaardigd als urn behoort tot de mogelijkheden. Haar beelden maakt zij van een model in was of klei. Samen met haar gieter staat Romee borg voor een goed eindproduct.
Wat ik me verbeeld, voel, beeld ik uit in beelden.

Opleiding beeldhouwen : Autodidact met aanvulling Karel Gomes Academie - Badhoevedorp , Marian Sanders- Amstelveen, Masterclasses Richard Macdonald - Monterey, CA

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Bonnard, Nuenen
Galerie Hoopman, Amsterdam
Galerie Wildevuur, Hooghalen

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Museum M°hlmann, Appingedam

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Galerie Hoopman, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius