Rudolf Hagenaar  (1927)

Geboren in Surabaya, Java, Indonesië.

Rudolf Hagenaar brengt zijn eerste 19 levensjaren door in Indonesië en komt in 1946 met zijn ouders naar Nederland. Op de Amsterdamse Tekenacademie wordt hij geconfronteerd met wat dan als avant-garde geldt. Het hier behaalde diploma helpt hem bij het vinden van een betrekking als docent tekenen en kunstgeschiedenis in Goes.
+ + lees meer...

Daarnaast kent zijn leven maar een doel: schilderen. Zijn vaste inkomen geeft Hagenaar een grote mate van onafhankelijkheid en vrijheid. Hij bestudeert de ‘introverte grootheden’ uit de kunstgeschiedenis, zoals de Italiaanse renaissancisten, Terbruggen, hopper, freud, De chirico en Casorati en kiest zijn eigen inspiratiebronnen en thema’s.

Af en toe doet Hagenaar iemand een werk cadeau, maar hij verkoopt nooit. Evenmin zoekt hij de openbaarheid. Bij zijn eerste grote expositie (2000, Utrecht) wordt hij verrast door de enorme belangstelling van zowel kijkers als kopers. Dan verschijnt ook het boekje ‘Verborgen werk’, onlangs gevolgd door de overzichtscatalogus ‘Rudolf Hagenaar’.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Ruud van der Velden Kunst, Rotterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius