Dick Aerts  (1956)  

Opleiding
Academie voor Beeldende Kunsten, Utrecht (1977-1982)

In deze periode kreeg hij les van beeldhouwer Jan van Luijn, die hem bijzonder inspireerde en hem de ogen opende voor de klassieke beeldhouwtraditie.

Na de studie aan de academie maakte Dick Aerts een begin met de ontwikkeling van een persoonlijk oeuvre. Hij houdt zich de laatste jaren voornamelijk bezig met de vervaardiging van kleinplastiek, beelden die harmoniëren met de binnenruimte of buiten met een intieme omgeving.
+ + lees meer...

Het materiaal waarin zijn beelden uiteindelijk worden uitgevoerd is brons. Dit brons wordt niet gepatineerd volgens een standaardprocédé, doch aangepast aan de specifieke expressie van het beeld.Zo zijn er beelden die een glanzend zwarte huid krijgen om zo te komen tot een optimale esthetiek en anderen die het karakter krijgen van een bodemvondst om zo de tijdloosheid van het beeld te versterken.

De werkwijze van Dick Aerts laat zich omschrijven als expressionistisch , met een zeer beweeglijk fris modelé, waar de wijze van boetseren zich laat volgen door vlotte toetsen, vinger- en handafdrukken.

Veel voorkomende thema´s zijn: scepters, vorsten, dames, allegorische en mythologische figuren.

Sinds de zomer van 2004 werkt Aerts samen met collega Wouter Bouwman in een project, waarbij brons wordt gepresenteerd in een enscenering van natuursteen.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Sous Terre en Beeldentuin Lithoijen, Lithoijen
De Verzameling, Westervoort
Galerie Wiek XX, Bad Nieuweschans

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Kunstuitleen Gouda Regio, Gouda
Galerie Wed, Utrecht
Galerie Wiek XX, Bad Nieuweschans
Kunstcentrum Zaanstad, Zaandam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius