Edwin Aafjes  (1951)

Opleiding
Vrije Academie, Den Haag
Academie Minerva, Groningen

Reizen en literatuur zijn belangrijke inspiratiebronnen voor de schilder Edwin Aafjes. Zijn schilderijen tonen dikwijls een Italiaans decor. Aafjes heeft het zuidelijke licht in zijn werk weten te vangen. Niet het heldere middaglicht maar dat van de ochtend en avond met lange schaduwen en een geheimzinnige sfeer. Daarmee weet hij zijn interieurs, landschappen en stillevens op eenzelfde manier te bezielen. Zelfs in de noordelijke landschappen met koeien blijft het licht onhollands atmosferisch en warm.
+ + lees meer...

Compositie en perspectief bepalen ruimte, diepte en evenwicht. Zijn interieurs zijn zelden begrensd. We kunnen telkens verder kijken, naar binnen of naar buiten. Achter deuren, vensters, poorten en spiegels worden andere ruimten zichtbaar of gesuggereerd.
Aafjes schildert in olieverf met een losse toets. De verf wordt dun opgebracht. Deze combinatie van beeldende middelen, van lichtwerking, compositie, perspectief en penseelstreek geeft het werk van Aafjes zijn specifieke karakter. Het ademt een sfeer van rust en evenwicht en daarmee van een mild verlangen.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Den Andel, Den Andel
Galerie Wiek XX, Bad Nieuweschans

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Galerie Den Andel, Den Andel


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)