Ana Maria Pacheco  (1943)

De in 1943 in Goias, BraziliŽ geboren Ana Maria Pacheco woont en werkt sedert 1973 in Londen. Zij is de vierde kunstenaar, die door de National Gallery van Engeland als Associate Artist werd aangewezen. Vele musea, o.a. in Engeland, Duitsland, Japan, Noorwegen, BraziliŽ en de USA hebben werk van haar in hun collectie.

Haar werk behelst een discussie over de menselijke natuur. Het bestrijkt het gebied van de passie, het verlangen, het magische, het religieuze en het spirituele. Het handelt ook over macht, zowel politiek als sexueel. Het neemt zowel de menselijke historie als zijn bestemming in ogenschouw.
+ + lees meer...

Een van de karakteristieken van haar werk is het samenbrengen van zowel oude als nieuwe verhalen, fabels en legenden uit verschillende continenten, met name Zuid Amerika en Afrika. De beelden die zij creŽert zijn adembenemend en soms schokkend. Zij behoudt in al haar werk een indrukwekkende artistieke autonomie.
Ingaan op haar werk vormt voor de toeschouwer een intens avontuur met vreemde elementen, maar uiteindelijk brengt het hem in contact met zijn eigen diepste gevoelens en emoties.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)