Jacqueline van der Laan  (1948)

Geboren in Soest.

Jacqueline van der Laan - van Strien heeft zich in de afgelopen decennia als beeldhouwster bewezen. Zij begon als autodidact en heeft zich vanaf 1970 de diverse technieken van het beeldend vormen eigen gemaakt. Met een grote verscheidenheid aan cursussen in het “vak” heeft zij haar technieken continu verbeterd.
+ + lees meer...

Jacqueline van der Laan dankt haar bekendheid vooral aan haar dieren in brons. Vogels hebben haar grote voorkeur - vliegend, staand, zittend, baltsend of lopend: alles is mogelijk. Maar vooral haar vliegende vogels spreken tot de verbeelding. Zij kan de houding van een vogel feilloos uitbeelden met haar losse, trefzekere boetseertechniek. De vormgeving van haar
beelden weerspiegelt haar scherpe observatie en adoratie voor het onderwerp.

Jacqueline van der Laan krijgt veel opdrachten van bedrijven en instellingen, zoals de PNEM, waarvoor zij bijvoorbeeld een groep vogels heeft gemaakt als geschenk aan de 100-jarige Nutsbedrijven in Eindhoven en het Airborne Museum te Fort Cambell (USA), waar een beeld, de “Screaming Eagle” werd geplaatst, het symbool van de 101st Airborne Division die betrokken was bij de bevrijding van Zuid Nederland.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Het Cleyne Huys, Den Haag


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)