Maaike Alma 

Opleiding
Academie voor Beeldende Kunsten, Leeuwarden
Academie voor Beeldende Kunsten, Arnhem

Zij is vooral bekend als graficus, en heeft de laatste jaren een aantal series sterke koper drukken (droge naald drukken waarbij zowel de groeven als de platgedrukte braam de inkt vasthouden) gemaakt.
+ + lees meer...

Ook maakt zij tijdelijke installaties over ruimtelijke beleving van een bijzondere omgeving. Haar inspiratiebron is de aarde met alles er op en er omheen, inclusief lucht en sterren. Zij is gefascineerd door de veranderingen in lijnen en licht in een landschap na toevoeging van een nieuw element (zoals koperplaten in de foto´s "Sea level" en "Sea side"), en ze legt die veranderingen vast op foto en video.
Ook tekende ze virtuele figuren in het landschap met een gps toestel, gecombineerd met foto en video. In haar overige werk (schilderen, grafiek, gemengde technieken) spelen dezelfde inspiratiebronnen een grote rol.

Maaike Alma exposeerde o.a. bij Galerie Vermezzo (Milaan), Stroom (Den Haag), Singer Museum, Grafiek Nu (Laren), Kunsthuis 13, Grafiek, (Velp), Gemeentemuseum Arnhem, Provinciehuis Arnhem, GBK Nijmegen, SBK Amsterdam, Grafiekbiënnale (Taiwan) en De Krabbedans (Eindhoven).

Haar werk is te vinden in collecties van o.a. het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Provincie Gelderland, Provincie Utrecht, Gemeente Wageningen, Gemeente Best, Universiteit Stockholm, Wageningen Universiteit, ABN AMRO en Coopers & Lybrands.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Platform C | Kunstuitleen Amstelveen, Amstelveen
Bonnefanten Kunstuitleen Maastricht, Maastricht
De Kunstuitleen Willemsoord, Den Helder
Kunstuitleen Gouda Regio, Gouda
SBK Amsterdam KNSM, Amsterdam
ToArt De Kunstuitleen Arnhem, Arnhem
Galerie Wit, Wageningen


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius