Germano Padoan  (1933)

Op 8-jarige leeftijd begon Germano Padoanbij zijn grootvader op het eiland Murano met glasblazen. Later bij zijn vader. Die stuurde hem als leerling naar alle bekende en befaamde glaskunstenaars om zich verder te bekwamen in de verschillende glastechnieken. O.a. Venini, Ermano Nason (Germanoís neef), Barbini e.a.
+ + lees meer...

Tijdens de zestiger jaren was voor Germano het moment rijp om zijn heil elders te gaan zoeken. Na enige tijd in Frankrijk te hebben gewoond verhuisde hij naar Zweden en startte daar, voor het eerst zelf een glasstudio. In 1964 werd hij mede-eigenaar van glasstudio Gršnna Glasbruk AB, die is opgericht in 1821 en van oudsher artikelen vervaardigd uit zuiver kristal.

Door de traditionele Murano-technieken te koppelen aan het traditionele Scandinavische design, brengt hij tot op de dag van vandaag een geheel eigen productlijn tot leven. Naast het produceren van kunstwerken, is hij ook leermeester. Zo leidt hij diverse jonge glasblazers op, die de geleerde technieken en het efficiŽnt werken met glas weer aan een volgende generatie kunnen doorgeven.

Zijn specialiteit is het werken met bladgoud en bladzilver.
Elk model wordt met de hand (en mond) vervaardigd en is uniek. Hij werkt uitsluitend volgens de traditionele technieken met slechts enkele eenvoudige en al eeuwen ingebruik zijnde gereedschappen.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Alosery Art & Design, Nederland


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius