Casper Faassen  (1975)  

Geboren in Leidschendam, groeide op in Leiden.

Casper Faassen heeft de laatste jaren enorm van zich doen laten spreken met zijn bijzondere en integere vrouwenportretten. Zijn artistieke ontwikkeling heeft er inmiddels voor gezorgd dat hij in een paar ogenschijnlijk simpele lijnen ingetogenheid, spanning en intimiteit kan overbrengen. Dit is de kracht van Casper Faassens meesterschap. De portretten van Casper Faassen worden vaak op de meest spannende en uiteenlopende achtergronden neergezet, waarin hij geen enkel experiment schuwt.
+ + lees meer...

Casper Faassens bijzondere kunstwerken hebben hem de laatste jaren tot ťťn van Nederlands populairste kunstenaars gemaakt. In 2007 won hij de prijs van ďkunsttalent van het jaarĒ van de stichting kunstweek en inmiddels hangen zijn kunstwerken in galerieŽn in zowel Europa als op kunstbeurzen in de Verenigde Staten.

Casper Faassen is opgegroeid in Leiden, waar hij, geÔnspireerd door de schilderijen van Rembrandt, zijn liefde voor tekenen en schilderen ontwikkelde. Naast zijn studie aan de Business School, is Casper Faassen zijn schildersvaardigheden altijd blijven ontwikkelen in zijn studio in Amsterdam. Elke vrije minuut, vaak tot diep in de nacht bevredigde Casper Faassen zijn behoefte om kunst te maken: duidelijk zwevend tussen het impressionisme, realisme en meer abstracte stromingen. Faassen experimenteerde er goed op los. Verschillende technieken, verschillende materialen, maar altijd met spontaniteit, kracht en spel tussen kleur en materie. Het werk van Casper Faassen heeft een onmiskenbaar eigen stijl.

De vrouwelijke vormen, maar ook bloemen blijven de belangrijkste onderwerpen van zijn schilderijen en naast het schilderen werkt Casper Faassen ook met fotografie en lithografie.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
AbrahamArt.com, Eindhoven
Galerie Dessers Leuven, Leuven
Galerie Dessers Hasselt, Hasselt
DE GALERIE - DEN HAAG, Den Haag
Kunstcentrum Haagweg 4, Leiden
Kunsthuizen Nederland, Galeries & Kunstuitleen, Leiden
Rademakers Gallery, Amsterdam

De volgende instellingen hebben werk in stock:
DE GALERIE - DEN HAAG, Den Haag
Kunsthuizen Nederland, Galeries & Kunstuitleen, Leiden


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)