Peter Martens  (1937-1992)

Rotterdamse fotograaf. Martens beschouwde het als zijn werkterrein om ´alles wat niet deugt´ te fotograferen en werd daarmee een fotograaf van de wereldwijde menselijke ellende. Tijdens zijn talloze reizen fotografeerde hij mensen in uitzichtloze omstandigheden: daklozen, zwervers, verliezers, mismaakten en paria´s. Zijn thema´s waren leed, pijn, geweld en eenzaamheid.
+ + lees meer...

Peter Martens trad zijn onderwerpen als een pionier tegemoet, alsof niemand eerder op het idee was gekomen een dergelijke situatie te fotograferen. Anderzijds wist hij evenzeer de indruk te wekken dat niet speciaal hij, maar elke oplettende voorbijganger de fotografeerbaarheid van de situatie had kunnen herkennen. Martens´ foto´s werden jarenlang in het weekblad Panorama gepubliceerd, maar hij exposeerde ook in kunstgaleries.

Publicatie
´Peter Martens 1937-1992´ met een inleiding van Melchior de Wolff en een persoonlijke herinnering van Renate Dorrestein (uitgeverij Duo/Duo).

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius