Jan Aronson

Zij is geboren in New Orleans, USA.

Opleiding
University of New Orleans, schilderkunst en kunstgeschiedenis (1971)
Pratt Institute, New York (1973)

In haar 30-jarige loopbaan schilderde zij tot omstreeks 1985 in de stijl van de abstract expressionisten zoals Jackson Pollock en Willem de Kooning. Een voettocht in de Negev woestijn van Israël bracht haar tot de landschapskunst.
+ + lees meer...

Jan Aronson heeft de hele wereld bereisd: van de Himalaya tot Patagonië, van het Midden-Oosten tot het Caraïbisch gebied, van het noord-oosten tot het westen van de Verenigde Staten. Met haar camera als schetsboek heeft zij bos- en sneeuwlandschappen, zee- en riviergezichten, bergen en wolken vastgelegd. In die landschapsfoto´s vond zij de motieven voor haar kunstwerken die op solo- en groepstentoonstellingen op veel plaatsen in de V.S. te zien zijn geweest. Het werk van de kunstenares is opgenomen in de vaste collectie van het ‘New Orleans Museum of Art’ te New Orleans, in het ‘Eiteljorg Museum of Western and Indian Art’ te Indianapolis en in belangrijke openbare en privé-collecties.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius