Lilian van Haeften  (1952)  

Woont en werkt in Haaksbergen. Tevens boekillustrator, o.a. bij Querido.

In haar werk legt ze cruciale momentopnames uit levens en gebeurtenissen vast. Via die beelden wordt een indruk of geschiedenis over langere termijn weergegeven. Het resultaat is een weergave van grote gevoelens, maar ook van kleine rimpelingen in het emotionele leven.
"De helaasheid der dingen", van deze taalvondst wil Lilian gebruik maken om de intenties van haar werk samen te vatten. Het is niet alleen maar een treurig etiket, het is een begrip, waarbij mededogen is ingesloten.
+ + lees meer...

De beelden worden vormgegeven in pastel, materiaal dat zich gewillig aanpast bij het karakter van de diverse onderwerpen. De soorten pastel en de daarbij passende techniek bepalen of het een licht tekenachtig beeld wordt, of dat het bijna de volte krijgt van een schildering.
Zo krijgt ieder verhaal zijn passend gewicht.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius