Nicola Nannini

NICOLA NANNINI (1972)
+ + lees meer...

Nicola Nannini is geboren in Bologna. In deze stad volgde hij ook zijn studie aan de Accademia di Belle Arti. Nannini woont in San Agostino, een klein dorp aan de oever van de Po. Hij is als docent tekenen verbonden aan de kunstacademie van Cento (Ferrara). Zijn woonomgeving vormt een belangrijk uitgangspunt voor zijn werk. Hoe breed zijn interesse ook is, de entourage van San Agostino, een paar huizen omgeven door groene velden en populieren, blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie. Smalle asfaltweggetjes op verhoogde dijken doorkruisen dit land van boomgaarden, rul omgeploegde akkers en sappige velden. De kleuren, atmosferisch en gedempt, suggereren de vochtige lucht van de vlakte langs de rivier.
Nannini maakt naast landschappen ook stadsgezichten. We zien de steden meestal in de verte, vanuit het perspectief van de omringende vlakte, of vanuit de lucht, zwevend boven de pleinen. Aan de krachtige en melancholische schilderijen van deze kunstenaar kan men zijn liefde voor de poŽzie van dit specifieke Italiaanse landschap aflezen.

Opleiding: Accademia di Belle Arti, Bologna

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Smelik & Stokking Galleries (Den Haag), Den Haag
Smelik & Stokking Galleries (Amsterdam), Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius