Nico Vrielink  (1958)  

Geboren in Reusel.

Reeds op jonge leeftijd voelt hij zich tot een artistieke loopbaan aangetrokken. Zijn ouders schrijven hem in de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en later in de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Eindhoven.

Met zijn kunstenaarsdiploma op zak vertrekt hij naar het Verre Oosten, meer bepaald naar Singapore waar hij Jeane ontmoet. Die ontmoeting zou in zijn leven een echt keerpunt betekenen. Jeane en Nico zijn na hun ontmoeting onafscheidelijk en zij loopt sinsdien als een rode draad door het werk van de kunstenaar heen.
+ + lees meer...

Nico Vrielink werkt volgens de academische methode, d.w.z. van donker naar helder. Naast zijn Jeane ligt een ander thema hem bijzonder na aan het hart: de Oosterse mystiek, een serene reproductie van de stilte en van het innerlijke. Ook Jeane wordt gaandeweg steeds serener en gereserveerder op doek gebracht en ook de decors worden steeds sterker door mystiek doordrenkt.

Het werk van Nico Vrielink wordt wereldwijd verkocht en geëxposeerd: Wenen, Amsterdam, Antwerpen, Kortrijk, Las Vegas, New York, Singapore, Miami, Frankfurt, Los Angeles, Rotterdam, Djakarta, Gent, San Francisco, Knokke, Berlijn, Boston… en indrukwekkende lijst die nog steeds aan streke groei onderhevig is. Het werk van Nico Vrielink maakt deel uit van belangrijke Museum, bedrijfs- en privé collecties en er zijn inmiddels zes boeken verschenen over het werk en het leven van deze bijzondere kunstenaar.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Holland Art Gallery (Amsterdam), Amsterdam
Kunsthuizen Nederland, Galeries & Kunstuitleen, Leiden
Galerie Hans Persoon, Eersel

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Galerie Beeldkracht, Scheemda
Kunsthuizen Nederland, Galeries & Kunstuitleen, Leiden
Galerie Hans Persoon, Eersel
Kunstcentrum Zaanstad, Zaandam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)