Jacob Marrell  (1613-1681)

Geboren in 1613 of 1614 in Frankenthal. Overleden in Frankfurt am Main. Hij was een Duits kunstschilder, werkzaam in Nederland. Hij schilderde bloem- en vruchtenstillevens, veelal in de trant van Jan Davidsz. de Heem.
+ + lees meer...

Jacob Marrell was de zoon van de stadssecretaris van Frankenthal. Na diens dood verhuisde het gezin in 1624 naar Frankfurt. Daar ging Jacob in de leer bij de stillevenschilder Georg Flegel. In 1630 verhuisde hij naar Utrecht, waar hij trouwde. Mogelijk was hij er een leerling van Jan Davidsz. de Heem. Rond 1650 keerde hij terug naar Frankfurt, waar hij voor de tweede maal trouwde, en waar hij Abraham Mignon, Johann Andreas Graff, Rudolf Werdmüller en zijn schoondochter Maria Sibylla Merian onder zijn leerlingen telde. In 1664 vertrok Jacob Marrell opnieuw naar Utrecht, in gezelschap van Maria Sibylla Merian en Abraham Mignon. Hij dreef er een kunsthandel. Zijn laatste jaren, vanaf 1679, sleet hij in Frankfurt.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Frans Hals Museum, Haarlem
Rijksmuseum, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius