Tomma Abts  (1967)

Tomma Abts woont en werkt sinds het midden van de jaren negentig in London.

Prijzen
Turner Prize 2006

Haar op klein formaat gerealiseerde schilderijen lijken vanuit een nulpunt of vanuit een productief niet-weten te ontstaan. Quasi-geometrische motieven verschijnen in laag op laag aangebrachte verfpartijen. Sommige lijnen of oppervlaktes worden overschilderd of juist terug zichtbaar gemaakt. De volledig op zichzelf staande voorstellingen balanceren tussen materialisme en illusionisme.
+ + lees meer...

Er spreekt een subtiel en genuanceerd optimisme, een esthetische lichtheid uit Abts´ schilderijen. Soms lijken ze portretten of een ‘levend iets’ te worden. Het gedimde kleurgebruik, de formaten en de enigmatische titels als "Ehme" of "Theiel" wijzen in die richting. De werken bevatten vreemde en verrassende echo’s naar zowel schilderkunst uit het begin van de twintigste eeuw als naar een schilderijfragment uit de Italiaanse renaissancetijd.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius