Rom Gaastra  (1952)  

Woont en werkt in Amsterdam.


Rom Gaastra werkt sinds 1991 aan 2 series zogenaamde kleurbeelden. Beide series bestaan uit beschilderde houten wandobjecten en beide series omvatten nu vele honderden objecten. Aan beide series wordt door Gaastra nog steeds gewerkt.
Serie 1 heeft verschillende formaten (gemiddeld 25 x 20 cm.) en verschillende wijzen van beschildering. In serie 2 zijn de formaten (front: 8 x 4 cm.) en de wijze van beschildering identiek. 
+ + lees meer...

Gaastra beschrijft zijn werk vaak in muzikale termen. Het zijn a.h.w. visueel vormgegeven muziekstukken. De titel van zijn huidige expositie bij Kunstruimte 09 (‘kleurflitsen in ‘t open veld’) verwijst bijvoorbeeld naar een term uit de renaissance-muziek.

Gaastra studeerde in de jaren 70 van de vorige eeuw aan de ABK-Minerva en vertrok daarna naar Amsterdam. Zijn werk was o.m. te zien op de Kunstrai (1997), in het ‘Museum voor konkrete kunst’ in Ingolstadt (Duitsland) en (bescheiden) in de eerste Abstracte Salon van de Kunstruimte 09. Hij ontving verder meerdere malen subsidie van het Fonds voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst.

November 2005 zal het werk van Rom Gaastra te zien zijn bij de Stiftung für Konkrete Kunst in Reutlingen (dtsl.)


Jacob van der Veen
september 2005

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius