Ricky Damen  (1946)

Begin tachtiger jaren experimenteerde zij met verschillende stijlen, realistisch impressionistisch, om na enkele jaren te belanden in een periode waarin de mens de overhand krijgt.
Zeer krachtig brengt zij de mens in beeld zeer aardse en warme kleuren. Het ''gevecht met verf" is een dagelijks terugkerende uitdaging. Zij zoekt het isolement op van haar atelier. Alleen in een rustige omgeving vindt zij inspiratie.
Is het werken zo geconcentreerd, dat de tijd lijkt stil te staan.
Haar streven is "alles uit de verf te halen wat mogelijk is"
+ + lees meer...

Olieverf en acryl in al zijn facetten blijven een prachtig materiaal. Elk schilderij is een rijk en warm scala aan vorm en kleur, waar laag na laag is gewerkt. Veel van haar doeken zijn composities van zand en andere materialen waardoor aardse en korrelige structuren ontstaan. Daarna worden talloze transparante lagen verf over het linnen gepenseeld of met paletmes aangebracht.
Laag na laag wordt het schilderij opgebouwd, ook soms in abstracte composities, en heeft als slotakkoorden krachtige toetsen verf, met heftige bewegingen van het paletmes.

Haar atelier is een duik nemen in een echte kunstenaarswerkplaats waar de geur van terpentijn nog aanwezig is, maar waar verrassend eigentijds werk wordt gemaakt.

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Sous Terre en Beeldentuin Lithoijen, Lithoijen


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius