Tobias de Haan  (1980)  

Geboren in Utrecht.

De stedelijke omgeving en architectuur spelen van jongs af aan al een belangrijke rol in de tekeningen van Tobias de Haan. Vanaf zijn 16e levensjaar beginnen de daarvoor veelal rommelige schetsen duidelijk vorm te krijgen in stadsgezichten. Een combinatie van vormen uit bestaande architectonische stijlen en verzonnen nieuwe varianten zijn duidelijk terug kerende elementen in deze veelal pen tekeningen.
+ + lees meer...

Vanaf zijn eerste doek, Amsterdam in de toekomst 2002, schildert hij in dezelfde stijl: Het realisme of het magisch realisme. Hiervoor maakt hij gebruik van de techniek die voor hem hiervoor het meest geschikt is: olieverf op doek. Deze drie elementen: Architectuur, stilleven en het portretteren (ook in combinatie), spelen voor Tobias in zijn werken vanaf 2003 tot op de dag van vandaag een gelijkwaardige rol.

Tentoonstellingen

2006
Volkskrant Amsterdam

2005
Walls Gallerie, Amsterdam
Rembrandttoren Amsterdam

2004
Svb Bank, Zaandam
Sfb Groep, Amsterdam

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius