August Falise  (1875-1936)

Augustinus Franciscus Henri Falise (Wageningen, 26 januari 1875 aldaar 7 januari 1936) was een Nederlands beeldhouwer en medailleur. Falise won vele prijzen en verwierf diverse Nederlandse en buitenlandse onderscheidingen, waaronder in 1936 de pauselijke Gregoriusorde en de Belgische Kroonorde. Ontwierp de Eerepenning der stad Amsterdam ca 1914.

Falise was de zoon van een terracottafabrikant uit Wageningen. Hij volgde een opleiding aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en voltooide zijn studie aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten ook in
+ + lees meer...

Amsterdam. Hij bekwaamde zich eerst in de medailleerkunst. Later werd zijn vakkenpakket uitgebreid met beeldhouwen, handtekenen en boetseren.
Zelfstandig geworden begon hij met het ontwerpen van medailles, penningen en sculpturen van klein formaat. De sculpturen zijn tafereeltjes uit het dagelijks leven en sluiten aan bij de sfeer van de Haagse School in de schilderkunst.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Drents Museum, Assen
Joods Historisch Museum (JHM), Amsterdam

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Kunst Openbare Ruimte Emmen, Emmen

De volgende gemeenten hebben werk in de openbare ruimte:
Kunst Openbare Ruimte Den Bosch, Den Bosch
24uursmuseum, Enschede
Kunst Openbare Ruimte Drenthe,


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius