Ian Wallace  (1943)

Canadese kunstenaar. Geboren in Shoreham, Engeland.

Ian Wallace wordt naast Jeff Wall, Rodney Graham en Ken Lum gerekend tot de belangrijkste sleutelfiguren van de conceptuele kunstscene in Vancouver die sinds de vroege jaren zeventig wereldwijd de aandacht trekt. Hoewel zijn werk in vele Noord-Amerikaanse museale en privé-collecties is opgenomen, is zijn kunstpraktijk in Europa nog onderbelicht gebleven.
+ + lees meer...

Wallace's carrière begint midden jaren zestig wanneer hij naast zijn kunstenaarschap docent wordt aan de Universiteit van British Columbia, waar hij ondermeer les geeft aan Jeff Wall. Parallel aan zijn docentschap ontstond een eigenzinnige kunstpraktijk waarin hij gebruikmakend van avant-garde strategieën, de eigentijdse condities van de kunstproductie analyseert. Door monochrome schilderkunst en documentaire fotografie samen te voegen, ontwikkelde Wallace sinds de jaren´70 een geheel eigen beeldtaal.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Greta Meert, Brussel
Hauser & Wirth London, London
Yvon Lambert New York, New York

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Museum van Hedendaagse Kunst Muhka, Antwerpen
Vleeshal Markt, Middelburg


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius