Willem van Haecht  (1593-1637)

Geboren en overleden in Antwerpen. Vlaamse barok-schilder, bekend van zijn geschilderde allegorische constcamers of kunstkamers, ook pronkkamer genoemd.

Zoon van de landschapsschilder Tobias Verhaecht. Hij ging in de leer bij Peter Paul Rubens, werkte in Parijs van 1615 tot 1619, reisde zeven jaar doorheen ItaliŽ. Van Haecht werd een meester in de Antwerpse Sint-Lucasgilde in 1626.
+ + lees meer...

Vanaf 1628 werd hij opzichter van de kunstverzameling van de Antwerpse koopman en verzamelaar Cornelis van der Geest. Diens uitgebreide verzameling werd vastgelegd in het schilderij Schilderijengalerij van Cornelis van der Geest (1628, Rubenshuis te Antwerpen). Een uitgelezen voorbeeld van het typisch Vlaamse genre van constcamer waarbij de vermogende burgerij zich liet afbeelden in een denkbeeldige ruimte met de pracht van hun kunstcollectie.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Mauritshuis, Den Haag
Rubenshuis, Antwerpen


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius