Jo Baer  (1929)  

Geboren in Seattle. Woont en werkt in Amsterdam.

Prijzen
Jeanne Oosting Prijs 2016

Het oeuvre van Jo Baer is een kritische dialoog en betreft een reis van het abstract expressionisme via het minimalisme naar haar huidige stijl die geworteld is in metaforen - die zij ‘radicale figuratie’ noemt.
+ + lees meer...

Jo Baer debuteerde in de jaren vijftig met abstractexpressionistisch werk. Tussen 1960 en 1975 maakte Jo Baer schilderijen die verwant waren aan de minimal art. Ze streefde in deze werken naar een volmaakt evenwicht tussen ruimte en afbeelding. Ze creëerde reeksen rechthoekige of vierkante schilderijen, vaak drieluiken met een centraal wit of grijs vlak en smalle zwarte of gekleurde strepen aan de randen. Op het hoogtepunt van haar roem wendde Baer zich af van de abstracte kunst en begon figuratie te bestuderen als een mogelijke manier om de maatschappelijke werkelijkheid te verbinden met de illusie van het schilderij.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius