Ingrid Massing  (1951)

Ingrid Massing-Wiewel is geboren in Amsterdam.

"Aan de dagopleiding van de Rietveldacademie haalde ik het MO-A en MO-B diploma. Hiermee werd ik bevoegd tot het lesgeven in tekenen en kunstgeschiedenis, wat ik tot op heden met plezier doe. In 1976 verhuisde ik naar Oude Leije, dicht bij de Friese waddenkust. Deze omgeving verandert afwisselend van afschrikwekkend koud en kaal naar indrukwekkend warm en diep. Deze onlosmakelijke tegenstelling beleef ik opnieuw intens in mijn schilderijen die van een romantische verwerking getuigen.
+ + lees meer...

Mijn landschappen moeten een doorwerkt karakter hebben. Ze ontstaan laag over laag soms dekkend, dan weer transparant. Masoniet als drager voor acrylverf geeft mij de mogelijkheid delen van het schilderij te verwijderen met water, spons of schuurpapier, om vervolgens weer verder te gaan. Deze ingrepen laten hun sporen na in het eindresultaat. Vind ik op mijn strooptochten langs de friese kust hout dat door weer, wind en getij zodanig is aangetast dat het als ondergrond van mijn landschappen kan dienen, dan schroom ik niet het te gebruiken. Vorm en inhoud komen bij elkaar."

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius