Jacob Kanbier  (1949)  

Geboren in Leiden. Woont en werkt in Leiden.
+ + lees meer...

Al in 1987 had hij een solo-expositie in het Stedelijk Museum De Lakenhal te Leiden. Ook treedt hij op in een action-painting show bij Boulevard of Broken Dreams samen met Herman Brood, Jules Deelder en Simon Vinkenoog. In 1989 presenteert hij in het Stedelijk Museum te Amsterdam het "Manifest Neosymbolisme" (wat daar dan ook nog steeds ter inzage ligt), waarna hij met een subsidie voor 1 jaar naar Parijs vertrekt en aansluitend 1 jaar in Praag doorbrengt. Bij terugkeer in Nederland volgen verschillende solo- en groepstentoonstellingen en treedt hij op in radio- en TV-programma's o.a. bij ZDF, BBC, BRT, Avro en NCRV en zijn er diverse publicaties geweest in de landelijke media.

Werken van Jacob Kanbier bevinden zich in de collectie van HM Prinses Juliana, ZKH Prins Willem-Alexander, Gebouw van de Eerste Kamer aan het Binnenhof in Den Haag, het Stedelijk Museum de Lakenhal te Leiden, Wim Kok, Hedy d'Ancona, Rob Kamphues, Felix Rottenberg e.v.a.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Meent Art Gallery, Nijmegen


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius