Piet Raemdonck  (1972)  

Woont en werkt in Antwerpen.

Opleiding
Vrije Grafiek aan de Sint-Lukas Hogeschool Antwerpen en een jaar filmregie aan Sint-Lukas Brussel. Daarna lanceert hij zich als kunstschilder.

Piet Raemdonck is graficus van opleiding. Die achtergrond verklaart zijn preoccupatie met de kleurenleer. In zijn schilderijen overlappen kleurvlakken elkaar vaak zoals bij drukwerk.
+ + lees meer...

Raemdonck gebruikt verflagen als een soort kleurenfilters. In de reeks CMY-teachings geschilderd in de hoofkleuren cyaan; magenta en yellow - doet hij dat het opvallendst. De verschillende kleurenlagen zijn hierin duidelijk zichtbaar en vermengen zich als het ware tot nieuwe kleuren voor de ogen van de toeschouwer.

Raemdonck is verbonden aan de Utrechtse Galerie Quintessens en de Zuid-Franse Galerie Mysius.
Raemdoncks artistieke inbreng wordt sinds jaren naar waarde geschat door interieurgoeroe´s als Axel Vervoordt en Gert Voorjans.
Hij is de huisillustrator van het magazine NEST.

Het voorbije jaar gaf hij gastcolleges over kleur aan de Karel de Grote-Hogeschool-Antwerpen en enkele workshops omtrent waarneming in Nederland.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius