Carolina Paulussen  (1963)  

Geboren in Roosendaal. Woont en werkt in Breda.

Met in de familie architecten en timmerlieden is creativiteit een vanzelfsprekende factor in haar jeugd. Na de middelbare school wilde zij direct naar de kunstacademie, maar omstandigheden lieten dat niet toe. Naast een part time opleiding hield zij voldoende tijd over om aan haar passie tekenen te besteden. In eerste instantie legde zij zich toe op het werken met pastel en conté, later zette zij haar eerste schreden op het gebied van schilderen.
+ + lees meer...

Nu, zo’n 20 jaar verder is Carolina een succesvol kunstenares met een veelzijdigheid en een goed gevoel voor kleurgebruik. Haar werken behelzen meestal een klassiek thema. Geisha’s, fragmenten van klassieke gebouwen, en rozen. De combinatie van kleuren geven haar werken een moderne maar subtiele uitstraling. In vrijwel ieder werk is men getuige van de contradictie die Carolina Paulussen weergeeft. Het klassieke, gedegen thema met de vernieuwende omgeving van warm rood, soms sprekend helblauw en donkere bruine en violette tinten als diepgang in haar werken. Autodidact, werkend vanuit expressie en constante vernieuwing. Gemotiveerd door de constante beweging die het schilderen in haar teweegbrengt.

Daarnaast ook wandschilderingen, relatiegeschenken en deelname aan projecten zoals Proeven van Kunst in Breda.

Werk wordt in verschillende galeries tentoongesteld:
Gogallery, Amsterdam
Galerie Tracé, Maastricht
Artbroker international, Boxtel
Artwarehouse, Amsterdam
Amadeus Art, Amersfoort

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie en Kunstuitleen Tracé, Maastricht


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius