Janna Navis  (1963)

Janna Navis, afgestudeerd ABK Maastricht 2005, autonome kunst. “.....de vogel vliegt weg, een lege ruimte blijft achter. Het nabeeld ervan zal in de ruimte nog enige tijd aanwezig zijn. Zowel beelden als geluiden dragen die eigenschap in zich. Samengevoegd of bij elkaar opgeteld ontstaat dan nog een uitgestrekt terrein van mogelijkheden, dat zicht biedt op een gelaagde, voor de kunstenaar al te behaaglijke werkelijkheid. (Aldus verklaard het zoeken naar de wisselwerking tussen beeld en geluid.)
+ + lees meer...

Soms is er eerst het beeld, een sfeerbepalend geluid wordt toegevoegd. Andermaal is het geluid de basis, het beeld ontstaat daaruit. Een stap verder ontspringt de vraag: hoe geluiden te gebruiken als vaandeldragers van een beeld? Het zoeken naar een stevige constructie temidden van vaste en onvaste vorm, het bouwen van een kast achter de kast. Kan, bewegend door de ruimte, het nabeeld meer zijn dan de som der delen?
"Emperor´s clothes", de ruimte die hier voor u ligt, is relatief en begrensd. Zoals de titel doet vermoeden staat en valt haar waarde en volledigheid met de komst van de bezoeker. Een kleine kunstwereldknipoog in de vijver van narcissus is wellicht herkenbaar. Voor de rest laat ik alle eer aan de bezoeker.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Kunsthuis Theo Hübens, Maastricht


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius