Elies Auer  (1952)  

Elies Auer (1952) studeerde architectuur in Delft en volgde cursussen voor professionele schilders in Indonesië, Frankrijk en Nederland. Karakteristiek voor haar werk zijn de sterke kleuren opgezet in acrylverf of gemengde techniek, in een balans tussen figuratief en abstract.
+ + lees meer...

Steden, mensen, landschappen en bloemen zijn de vier thema’s. Hierbinnen is Auer’s werk gedreven door een continue zoektocht om impact te creëren met detail. De landschappen, steden, straten en gebouwen zijn niet naar de werkelijkheid geschilderd Ze zijn verzonnen. Toch vraagt de kijker zich af: ‘Waar is dat ook al weer? Wanneer was ik daar?’ Elies gaat zo een dialoog aan met de kijkers, die hun eigen conclusies moeten trekken. We zien steden gebouwd door mensen, gegroeid tot onmenselijke maten, maar die een gemoedstoestand uitstralen, kenbaar aan de tijd van de dag of de overweldigende kracht van de natuur.
Haar schilderijen zijn in particuliere en bedrijfscollecties in Nederland, België, Engeland, Portugal, Italië en Polen. Ze heeft geëxposeerd in Nederland, Duitsland, Portugal, Polen en Indonesië. Ze won de eerste prijs van de Talens Palet Competitie Zeist, en de eerste prijs van de ‘National Competition for a poster for promotion of basic education sponsored by the ministry of education, Tanzania’.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Art Gallery O-68, Velp


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius