Hans Janssen  (1952)  

Hans Janssen komt uit een keramisten- en schrijversfamilie. Op zijn 8ste jaar verdiende hij al een aardige zakcent met portrettekenen en wanddecoraties, o.a. in het dorpshuis van zijn geboortedorp Groesbeek. Later werden dat winkelpuien en scholen e.d. in Nijmegen en omstreken.

Hans sloot de Akademie voor Beeldende Vorming te Amersfoort in 1976 met succes af.

Na de Academie startte hij, in de traditie van de familie, een plateelschildersbedrijf ďDe PinguÔn", met op Colenbrander geÔnspireerde decoraties.
+ + lees meer...

In 1985 voegde hij de airbrush aan de techniek toe, wat resulteerde in de 1e prijs in 1990 op het gerenommeerde Duitse Airbrushforum. Portretten en kleurverlopen werden dankzij de airbrush loepzuiver. Technische en esthetische perfectie zijn steeds het uitgangspunt. Beheersing van techniek en materiaal is het enige middel om kunst te kunnen maken.

Daar plateelschilderkunst veel verwantschap heeft met brandschilderen was de overstap naar glas in 1991 niet groot.

Het vormen van het glas met toevoeging van kleur tot een harmonisch geheel is momenteel het doel.

De glazen objecten zijn als vrij werk in evenwicht met de vele opdrachten die hij als zelfstandig gevestigd kunstenaar krijgt.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius