Esther Barend  (1964)  

Esther Barend is geboren in een kunstzinnig gezin. Na haar studie woonde en werkte zij in respectievelijk Parijs en Amsterdam en vervolgens was zij diverse jaren als zelfstandig juwelen-ontwerpster werkzaam.
Zij volgde de opleiding kunstschilderen aan de Academie van schone kunsten in Arendonk, BelgiŽ. Na het 3e jaar stapte zij er uit. Ze kon zich met haar eigenwijze hoofd niet vinden in de strakke klassieke opleiding en gooide het roer volledig om. Olieverf werd ingewisseld voor acrylverf en vervolgens ontwikkelde Barend haar eigen stijl in abstract werk. Ze blijft zich ontwikkelen en experimenteren.
+ + lees meer...

Haar schilderijen zijn dynamisch en er gebeurt van alles in, waardoor je blijft kijken en de weg zoeken. Ondanks dat de werken meestal geen figuratie bevatten, zijn ze autobiografisch en is er herkenning van beelden die vanuit een ander standpunt weer een totaal beeld of gevoelens kunnen oproepen. Barendīs inspiratie komt uit haar innerlijke belevingswereld, waar het complex is, maar ook mooi, waar het diep gaat, maar ook frivool is. Waar zij in kan duiken als ze de werkelijkheid wil ontvluchten, idealiseren of relativeren. Tegelijkertijd geeft het ook de tijdsgeest weer zoals Barend deze ervaart. De vortex van energieŽn, de maalstroom van het universum waarin wij allen worden meegetrokken. Esther: "Ik wil de toeschouwer prikkelen, zijn fantasie aan het werk zetten, zijn emoties losmaken. Ik kan niet voor een ander bepalen wat een kunstwerk wel of niet voor hem moet betekenen. Kijk er gewoon naar met eigen ogen en geef er je eigen invulling aan. Maar wees niet verrast als je er morgen weer iets anders in ziet. Niets ligt vast, alles staat open, geen vaste normen, geen verwachtingen, maar totale vrijheid... "

Barendīs werk wordt vertegenwoordigd door:

- Monkdogz Urban Art Gallery, New York, USA
- Galerie De Kei, Nuenen, Nederland
- Galerie Trace, Maastricht, Nederland
- Galerie Delfi Form, Zwolle, Nederland
- Galerie Aan de Amstel, Dronten, Nederland
- Galerie Kunst + Co., Amstelveen, Nederland
- Warnars & Warnars Kunsthandel, Naarden-Vesting, Nederland
- Galerie Models in Art, Delft, Nederland
- Galerie ART-ist, Geel, Belgie

2008 exposities:
- Monkdogz Urban Art Gallery, New York City - U.S.A.
- Lineart 2008, Gent - BelgiŽ
- Galerie Delfi Form - Zwolle
- Galerie Tracť, Maastricht
- Galerie Aan de Amstel, Dronten
- Affordable Art Fair, Amsterdam
- Arti08, Den Haag
- Kunstsalon Primavera, Rotterdam

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Kunsthuys Best, Best


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)