René Vaandrager  (1965)

De beeldhouwer René Vaandrager vervaardigt beelden in marmer, graniet en hardsteen, op een nog zeldzame ambachtelijke wijze. Alle beelden worden nog met de hand gehakt. De selectie van materialen, het hakken, de verdere bewerking van de verschillende steensoorten: enorme fysieke inspanningen die aan de beelden ten grondslag liggen.
+ + lees meer...

De serie Kayaks is geïnspireerd door verschillende reizen in Canada, de wolkenkrabbers zijn verbeeldingen van reusachtige gebouwen in de Verenigde Staten. De industriële landschappen van het Europoortgebied met haar fabrieken en rokende schoorstenen worden door René Vaandrager op een unieke wijze verbeeld in marmer, hardsteen en graniet. Een hoge, rokende schoorsteenpijp bijvoorbeeld wordt bekroond door een rookpluim van wit of zachtroze marmer, voor de kunstenaar een manier om zijn bewondering voor en de schoonheid van het industriële landschap om ons heen uit te drukken.

René Vaandrager volgde zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. Jarenlang was hij assistent van de bekende beeldhouwer Anthon Hoornweg.

René Vaandrager is een van de vaste kunstenaars van Galerie Artipico Schiedam. Er is altijd een bepaald aantal werken van de kunstenaar in voorraad.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Art Gallery Voûte, Schiedam

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Art Gallery Voûte, Schiedam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius