Michiel Jansen  (1959)  

Michiel Jansen volgde een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, en is 1ste graad docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis.
+ + lees meer...

Michiel Jansen werkt vele jaren met leisteen. Dat is een oeroud materiaal, steen die van nature gelaagd is. Als beeldhouwer herschikt hij die lagen en bouwt er nieuwe vormen mee op. Eerst wordt er een ontwerp gemaakt, vormcontrast is vaak een uitgangspunt. Vervolgens worden de platen stuk voor stuk afzonderlijk bewerkt. Hakken, snijden, boren en slijpen. Met pure kleurpigmenten geeft hij aan de grijs/zwarte steen nog een extra lading. De schilder gaat hier hand in hand met de beeldhouwer.
De beelden zijn hetzij statisch en compact, dan wel los van vorm en ritme. Die uitersten hangen samen met enerzijds een behoefte aan voeding en veiligheid, anderzijds aan de wens zich te ontdoen van alle ballast bij het streven naar zelfverwezenlijking.

Michiel Jansen exposeerde onder meer in de Zonnehof en Museum Flehite in Amersfoort, en bij de galeries Anderwereld/Katuin (Groningen), Modern Art (Nijmegen), De Beerenburght (Eck en Wiel), “Le Besset” (Ardeche, Frankrijk), Nanky de Vreeze (Amsterdam), en in het Provinciehuis Flevoland (Lelystad).Galerie Wit (Wageningen) en Gallery nine (Amsterdam). Ook is zijn werk te zien op grote beurzen. Zijn werk bevindt zich in diverse openbare, privé- en bedrijfscollecties, ondermeer in de collectie Lex en Leonie van de Haterd en de collectie de Heus-Zomer.

Inmiddels heeft hij een aantal werken in opdracht uitgevoerd.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
gallery 9 contemporary art, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius