Bart van der Mark  (1978)  

Geboren in Vlaardingen. Woont en werkt in Rotterdam

Opleiding
Willem de Kooning Academie, Rotterdam (2002-2006)

“De diepte in een muur en de platheid van een ruimte”

In mijn werk probeer ik de combinatie tussen 2D en 3D te vinden waardoor het werk visueel en mentaal zowel plat als ruimtelijk werkt. Dit doe ik doormiddel van ruimtelijke voorwerpen tegenover platte voorwerpen te zetten en zo de platheid en de ruimtelijkheid één beeld te laten vormen. (Ruimtelijke platheden.)
+ + lees meer...

Ook maak ik schilderijen waarmee ik vaak dezelfde (ruimtelijk/plat) combinatie maak. Hiervoor plaats ik het schilderij bijvoorbeeld in een hoek waardoor er automatisch een ruimtelijkheid ontstaat. Door die ruimte te gebruiken probeer ik de platte voorstelling volume mee te geven.

Een hoek gebruik ik vaak omdat daar automatisch ruimte zit, maar ik maak ook schilderijen die plat zijn en bestaan uit enkel verf. In deze schilderijen lopen de verschillende afstanden en dieptes vaak door elkaar, maar vormen toch een geheel. De afbeelding bestaat vaak uit surrealistische en metafysische elementen. Het begint bij de natuur (een boom, een landschap) en loopt uit in een volbouw van menselijke drang tot vernieuwing. Het verlaten landschap van vroeger en het volgebouwde uitzicht van de toekomst, waarbij u bij de "Turn Around Paintings" zelf in de hand heeft hoe u het landschap wilt ordenen.

Mijn werk is over het algemeen te beschouwen als een combinatie tussen het vastpakken van ruimte, het “platte” ruimtelijk maken en volume meegeven, en een poging tot het kijken in de verte.

Exposities

2007
“//Sudden Exposure…”, Art Gallery Pool 120, Rotterdam
geen titel, Kunsthuis 18, Naaldwijk

2006
Eindexamen expositie Willem De Kooning Academie, Rotterdam
“Sparren”, Pictura, Dordrecht
“Salon #3”, Salon Rotte, Rotterdam
“The Early Work”, De Wereld van Witte de With, Rotterdam

2005
“Helden avond”, Off_corso, Rotterdam
“Der Kunstler Automaten”, Cucosa, Rotterdam
“My Little Phony”, Karel Doormanhof, Rotterdam

2004
Geen titel, Torpedo loods, Hoek van Holland

2003
“Confrontations”, Cucosa, Rotterdam

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius