Roy de Haan  (1982)  

Geboren in Arnhem.

Opleiding
Academie St. Joost, īs-Hertogenbosch
+ + lees meer...

Als afstudeer project heb ik een film gemaakt die verschillende materialen en technieken toont "RUIS". Ondanks de verschillende animatie technieken heb ik getracht er toch 1 beeld met 1 verhaal te creŽren. "RUIS" is een vrij donkere en zware korte film. Het verteld een kort verhaal over een persoon die psychisch zich opgesloten voelt in vorm van een gang. Voor mij stond dit symbool voor mijn eigen gevoelens tijdens mijn studie. Ik zocht vooral naar goede vorm en heb daarbij verschillende vormen binnen de studie autonoom uit geprobeerd, zoals: schilderen, tekenen, keramiek, film, fotografie. In het derde jaar kreeg ik het vooral erg moeilijk omdat ik geen goede vorm kon vinden. Totdat ik me ging focussen op animatie. In het vierde jaar heb ik me alleen maar bezig gehouden met animatie en heb een aantal verschillende vormen binnen animatie uit geprobeerd zoals getekende animatie en stop-motion. Stop-motion bleef mij fascineren en heb na mijn studie meer gewerkt/gespeeld met stop-motion. Daarmee sluit ik alle andere vormen binnen animatie NIET uit. Huidig project waarmee ik bezig ben is hier te vinden: www.royanimaties.blogspot.com
Naast mijn atelier werk werk ik ook als webdesigner, interactive designer en multimedia designer bij een webdesign bedrijf in Den Bosch.

Waar sta ik als kunstenaar:
Mijn werk ontstaat uit fascinaties, ideeŽn en concepten. Hier maak ik beelden mee door ze te filmen of te animeren. Met deze beelden experimenteer ik dan en werk ik dan uit in een nieuw beeld. Hierbij neem ik steeds weer afstand en laat ik ruimte over aan het werk om zichzelf te ontwikkelen.

Vanwaar de noodzaak tot creŽren:
Fascinaties en ideeŽn die in mijn hoofd zitten wil ik uit kunnen beelden in een medium die ik daarvoor het meest geschikt vindt. In mijn geval is dat film, animatie of stop-motion of een combinatie er van. Met die beelden wil ik experimenteren, spelen.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius