Fernando Garcia Diaz  (1953)

Fernando Garcia Diaz (Montevideo, Uruguay, 1953) heeft gestudeerd aan de kunstacademie van Montevideo te Uruguay. Hij heeft tevens diverse cursussen gevolgd op het gebied van beeldende kunst en fotografie. Garcia Diaz woont en werkt in Amsterdam sinds 1972.
+ + lees meer...

De schilderijen van Fernando Garcia Diaz gaan over schilderen, materie, verf op doek. In olieverf creëert hij explosieve, abstracte landschappen, opgezet in brede kleurbanen, met een zwierig en turbulent handschrift. Vaak is er geen horizon; figuratie ontstaat intuïtief. De voorstelling is los en de beweging van schilderen dynamisch. Fantasie en expressie gaan samen in Garcia Diaz’s werkwijze. In zijn werk komt hij tot een ruimtelijkheid, waarin kleur, vorm en tegenvorm essentiële elementen zijn.

Garcia Diaz: ´(...) wetend dat deze geen welbepaald doel heeft, werp ik mij in de afgrond en zoek de totaliteit te begrijpen door middel van de kleur en haar bevrijdingstaal´.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende kunstuitlenen hebben werk in hun collectie:
Kunstuitleen │ galerie Beeldend Gesproken, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius