Abubakr Ayubi  (1966)

Geboren in Kabul, Afghanistan.

De Afghaans-Nederlandse kunstenaar Abubakr Ayubi maakt figuratieve schilderijen in olieverf waarin hij een traditionele beeldtaal hanteert. Hij combineert Afghaanse thema’s met westelijke elementen. Ayubi is in 1996 vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht.
+ + lees meer...

Abubakr Ayubi is een klassiek geschoolde schilder. Zijn monumentale schilderijen schetsen een sfeervol beeld van een exotische wereld. In verrassend poëtische voorstellingen laat hij godinnen dansen en verleiden. Het zijn realistische beelden waarin kleur en lichtval een uitgebalanceerde ruimtelijkheid creëren; levendig en zinnenprikkelend. Maar het gaat niet alléén om sferen. In zijn werk verbeeldt Ayubi ook de verwoesting van de rijke Afghaanse cultuur en geschiedenis. Hij schildert een beeld van een absurde, nieuwe wereld op de resten van een eeuwenoud verleden. Het gaat dan niet alleen om de werkelijkheid, maar ook om de gevoelens die achter de werkelijkheid schuil gaan. Impliciet krijgt zijn werk daarmee een politieke lading.

Abubakr Ayubi heeft Schone Kunsten gestudeerd aan de Universiteit van Kabul, Afghanistan.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende kunstuitlenen hebben werk in hun collectie:
Kunstuitleen │ galerie Beeldend Gesproken, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius