Joe Davis  (1967)

Joe Davis: Convergism - Reflections of urban life

De diversiteit van het grote-stadsleven wordt gesublimeerd in zijn abstracte doeken en werken op houten panelen. Ze zijn een resultaat van een studie naar het werk van een reeks kunstenaars en de gebeurtenissen in het tijdvak waarin zij leefden. De connectie tussen gebeurtenissen, ontwikkelingen en beelden in hetzelfde tijdgewricht hebben Davis ervan overtuigd dat hij ook op zijn eigen wijze die connectie moet zien te ‘vangen’.
+ + lees meer...

Davis: “I’m wanting to reflect on canvas an element of the diverse interaction so pervasive in city life - where culture, sights, sounds, activity, and expressions are a continuous influence on our senses. In my work, renderings and symbols populate the space to produce an aesthetic value with collective imagery that draws individual interpretation.”

Het is lasting om het werk van Joe Davis te classificeren, maar op de vraag aan Davis zelf hoe hij zijn werk omschrijft spreekt hij over Convergisme. Het is een term die in het verleden nooit gebruikt is maar die past bij het ineengrijpen van beelden, geluiden en indrukken die we opdoen en het ineengrijpen van media die tegenwoordig gebruikt worden. Hoewel Davis meestal werkt op linnen met een mix van acryl, inkten, houtskool en pastelkrijt maakt hij sinds 2005 houten panelen waarin collagetechnieken verwerkt zijn. Renderings en symbolen bevolken de doeken en vormen een gelaagd totaalbeeld dat weliswaar om een individuele interpretatie vraagt maar de herkenning oproept van het eigentijdse leven in grote steden over de hele wereld. Het is dan ook niet vreemd dat bezoekers aan New York zijn werk al hebben verspreid tot veel landen in Europa en Azie.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
10dence art collective, Schiedam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius