Sandra Archut  (1975)  

Sandra Archut schildert het leven. Het leven zoals het zich om haar heen spoelt. Ze schildert in een verwoede poging om de realiteit te vangen die achter de dagelijkse dingen schuilgaat. In de schilderijen van Archut is er dan ook altijd een tweede werkelijkheid aanwezig, voelbaar, maar op zo’n manier dat die niet concreet wordt. Altijd net buiten bereik. Zoals je kunt herinneren dat je gedroomd hebt, maar er niet bij kunt wat. De portretten die ze maakt zijn dan ook voornamelijk zelfportretten of beelden van de mensen dicht uit haar omgeving. Er is een sterke emotionele lading voelbaar die soms zo dik is dat je het bijna kunt snijden.
+ + lees meer...

Sandra Archut is een gevoelig en oprecht mens die met lef en vastberadenheid de moeilijke en confronterende onderwerpen niet uit de weg gaat. Ze put uit turbulente emotionele eigen ervaringen en gaat met passie en optimisme het onderwerp aan. Ze toont een oerkracht en overtuiging dat aan het eind van de “yellow brick road” een plek is waar de lucht helder is en het gras echt groen is, en waar een bloem echt een bloem is.
Sandra Archut schildert met olieverf, voornamelijk op doek; is zeer kritisch op de materialen die ze gebruikt. En ze hanteert een figuratieve realistische stijl. Waarbij ze door de beheersing van de schildertechniek niet alleen het onderwerp kan vangen maar ook vangt ze de sfeer die als een deken tussen de kijker en de realiteit lijkt te hangen.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius