Ronald Raaijmakers  (1949)

Ronald Raaijmakers (1949)

Al tijdens zijn studie specialiseerde Ronald Raaijmakers zich in het schilderen van stillevens. Aanvankelijk koos hij min of meer traditionele voorwerpen als onderwerp voor zijn composities. De laatste jaren zijn die grotendeels vervangen door eigentijdse wegwerpartikelen als kartonnen verpakkingsdoosjes en plastic of papieren draagtassen.
+ + lees meer...

Het zijn objecten zonder enige status waar zelden echt naar gekeken wordt. Toch hebben ze in kleur, glans en vorm niet minder boeiende kwaliteiten dan de geglazuurde kommen en geïriseerde flessen van zijn vroegere stillevens. Het gaat Raaijmakers in de eerste plaats om de compositie. De dingen moeten een logisch verband met elkaar hebben. Het zorgvuldig afstemmen van de vormen ten opzichte van elkaar en de omringende ruimte is de basis van het stilleven. Realisme, ruimtelijkheid en het weggelaten van het eigen handschrift ziet Raaijmakers als middelen om de voorwerpen zélf tot hun recht te laten komen. Op deze manier wil hij rustpunten creëren in een woelige wereld, een contemplatief moment voor de aandachtige toeschouwer.

Opleiding: Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst, Den Haag.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius