Lydia Lambrechts  (1968)  

Geboren in Roosendaal. Woont en werkt in Arnhem.

Opleiding
Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem (2000-2003)
Academie St. Joost, Breda (1990-1993)
Grafische School, Rotterdam (1986-1990)

Tentoonstellingen

2006
CBK Gelderland, Nijmegen

Statement
+ + lees meer...

De landschappen die ik schilder zijn deels realistisch en deels imaginair. Het traditionele landschap schilderen combineer ik met onze hedendaagse (beeld)cultuur. Naast het fotograferen van natuur en landschap verzamel ik veel foto’s van internet. Vanuit een bepaald idee begin ik meestal met schilderen. Wat volgt is een proces van toevoegen en weghalen op zoek naar het juiste beeld. Soms moet ik daarbij een bepaald idee laten varen omdat het doek om andere dingen vraagt. Vulkaanuitbarstingen, bosbranden en overstromingen al dan niet veroorzaakt door klimaatverandering zijn onder andere onderwerp van mijn schilderijen. De vervreemding van het landschap is daarbij mijn belangrijkste motivatie
Mijn schilderijen kenmerken zich door hun stilte, anonimiteit en een zekere soberheid. Ik ben altijd op zoek naar verstilling in mij werk. Een rustpunt in de chaos van de visuele hedendaagse samenleving. Aanwezigheid/afwezigheid is een persoonlijk thema dat vaker terugkeert in mijn werk.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Wit, Wageningen


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius