Geert Maring  (1943)  

Geboren in Warffum. Werkt en woont in Groningen.

Opleiding
Academie Minerva, Groningen (1960-1964)

Het landschap als huiskamerstoffering en de achterkant van een stilleven. Dat zijn de originele onderwerpen, die de in Den Helder wonende graficus Geert Maring ontwikkelt in een serie knappe etsen. Maring verstaat zijn vak en doet er wat bijzonders mee.
+ + lees meer...

Hij ontrolt het landschap letterlijk. Dat wil zeggen, hij rolt het uit, zoals je een kleed of een rol papier uitrolt. Het verschijnt als stoffering en draagt dan decor stukken als de schimmen van mensen, door blokken lucht vliegende straaljagers of rijen boompjes door een eigenaardig gekarakteriseerde ruimte.

Maring slaagt er op een suggestieve manier in de beperkingen van de vormenwereld te overwinnen. Er is geen sprake meer van een plat landschappelijk vlak met daarboven luchten. Nee, de lucht wordt in blokken verdeeld, lucht staat, alsof het iets materieels is.

Hiermee doorbreekt de uit Groningen afkomstige graficus met een sterke verbeeldingskracht, de bekende afmetingen. Hij reikt naar het abstracte zonder het concrete uit het oog te verliezen. Dit gebeurt in evenwichtige composities met een afgewogen dosering van grijzen en zwarten.

J.M.P.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Beeld & Aambeeld, Enschede


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius