Dick Zandbergen

Dick woont en werkt nabij Alicante in het zonnige zuiden van Spanje, waar hij zich volledig weidt aan het schilderen van dynamische en ´zonovergoten´ doeken, in zijn -zo bekende- unieke stijl. De Spaanse zon heeft zijn koloriet feller en warmer gemaakt.
Over zijn werk zegt hij zelf: ´Ik heb het gevoel dat schilderen mij heeft gekozen en niet andersom. Zo ontstaan ook mijn schilderijen, niet als het resultaat van een vooropgezet plan, maar als beelden die mij aangereikt worden. En altijd is er dan dat wonderlijke, mystieke moment waarop de dode materie op het doek tot leven komt.
+ + lees meer...

Mijn schilderijen bewegen zich in het grensgebied van het zichtbare en het ontastbare. Vaak staat een mens in zijn haast alledaagse omgeving centraal. Maar belangrijker dan het thema is het koloriet, want kleur is de climax van licht en emotie. Nergens is het licht zo intensief als in het zuiden van Spanje en omdat kleur leeft bij de gratie van het licht staat het wonen in Spanje aan de basis van mijn kleurgebruik.’
Het werk van Dic Zandbergen valt te omschrijven als abstract impressionisme.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Art Gallery Maurice Vrolijk, Dordrecht


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius