Marc Warning  (1955)

Decor- en grafisch ontwerper Marc Warning (1955) is geboren in Nieuw Zeeland en viert zijn eerste verjaardag op de boot in het Panamakanaal terug naar Nederland. Zijn interesse voor theater ontstaat wanneer hij als afstudeerproject aan de PABO een decor ontwerpt voor studenten van de toneelschool in Amsterdam. Nog tijdens het afronden van zijn studie wordt hij ook student aan de Gerrit Rietveld Academie afdeling theatervormgeving, die hij na een roerige periode spoedig weer verlaat om zich aan te sluiten bij Onafhankelijk Toneel in Rotterdam.
+ + lees meer...

Marc Warning geeft les aan de Gerrit Rietveld Academie en maakt als grafisch vormgever affiches en ander drukwerk voor vele gezelschappen. Een deel hiervan is opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum te Amsterdam. In 1990 ontvangt hij de Charlotte Köhler prijs.


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius