Emily Noelle Lambert  (1977)

Lambert's werk komt voort uit haar persoonlijke beeldarchief en honderden tekeningen van figuren, plaatsen, voorwerpen, of situaties die zij eens en ergens, bewust of onbewust, heeft geregistreerd. Die beelden prikkelen tot fantastische geschiedenissen die Lambert op verrassende en onnavolgbare wijze opbouwt en oplaadt met samenhang en betekenis. Elke lijn en iedere kleur die ze achtereenvolgens op het doek of papier opbrengt vormen als het ware een ontdekkingsreis door haar beeldarchief.
+ + lees meer...

Omdat de onderwerpen meestal voortkomen uit persoonlijke ervaringen en haar onderbewustzijn, is het aan elke toeschouwer een eigen interpretatie van een werk op te bouwen. Zowel artist als observator zijn zo gedwongen om zelf vorm en inhoud te geven aan hun visuele ervaringen.

Lambert is geboren en getogen in Pittsburgh, Pennsylvania, USA. Ze woont en werkt in New York. Ze is opgeleid aan het Antioch College in Ohio (BA Visual Arts) en Hunter College, NY (MFA painting). Ze ontving onder meer een Vermont Studio Center Scholarship, een Anderson Ranch Art Center Residency, en tee Plattes Cove Artist Residency.
Emily Lambert nam deel aan talloze groepsexposities in Washington DC, Chicago, Pittsburgh, New York, en, recentelijk, in Basel.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius